Thursday, December 30, 2010

.tawaran kerja [pengulas Chelsea]




Kami sudah kumpul penyokong dari kelab-kelab ternama dunia untuk menyerikan lagi Sokerleaks ini, tapi setakat aku menulis entri ni masih belum ada lagi penulis dari kelab penyokong Chelsea yang mendaftarkan diri. So di sini aku nak buat satu tawaran kerja untuk sesiapa yang berminat menjadi penulis bagi Chelsea FC (ex-klasemen).

1. Fasih berbahasa Melayu dan mampu menulis entri dengan baik (baca: mudah dibaca)

2. Bukan dari suku kaum Indogs.

3. Menyokong Chelsea hingga mati. Kalau yang jenis Post-Avramovich baru nak sokong Chelsea amatlah tidak digalakkan.

4. Mempunyai teknik menganjing pasukan lawan yang tinggi.

5. Tahu apa pekerjaan Claudio Ranieri semasa di Chelsea dulu.

6. Tahu klasemen bermaksud apa, dan bekas klasemen tu apa.

7. Sekurang-kurangnya tahu bila adanya match Arsenal vs Chelsea, itu adalah match derby.

8. Kenal player Chelsea dengan sekali pandang, walau seberapa Essien/Obi Mikel pun warna kulitnya.

9. Tak pernah suka dengan Benayoun. Bola-bola jugak, tanggungjawab agama membenci Israel kena utamakan.

10. Tidak mudah emosi bila menulis sesuatu entri.

11. Sanggup bekerja lebih masa.

12. Gaji permulaan boleh dibincang

Aku saja letak ada gaji permulaan, sebab ramai penyokong Chelsea ni mencurah-curah datang sokong Chelsea lepas Avramovich ambil alih. Hasselbaink apa jadah pun tak kenal.


Jadi anda rasa anda layak? Anda boleh apply sekarang dengan gambar berukuran passport beserta sekeping gambar posing di tepi kolam renang ala-ala majalah Mangga ke pihak kami untuk dipertimbangkan.

Oh ya, penulis dari kalangan gadis adalah diutamakan, terutama yang berparas rupa ala-ala yang cameraman Final AFF Suzuki semalam selalu zoom in.

26 comments:

Ahmad Pak Is said...

ceh,,, aku ade.. ho3

jambz- said...

Pak Is chelsea?

nekkenproject said...

Gua Chelsea Hard Fan.. Tapi Gua tak kenal Klasemen tu.. Apa dia tu??

Bert said...

kerja kosong untuk Spurs x dak ka??

Zul UnicBoyz said...

kameraman tu zoom in muka yang cun2 sekejap2...
geram betoi teme..

hackshitam said...

chelshit..
hahaha

Linglung said...

zola pernah clain dia bapak sedara angkat gua, tp gua tak percaya..sbb dia tu kaki suntik juga masa muda2..

Shahrul Tanaka Safeai said...

semua EPL..la-liga macam mana woi!

Muhammad Adlail Noorazam said...

aku bekas tukang jual tiket kat stamford bridge. amacam?

areleaf said...

shahrul tanaka,real dgn barca dah ade pengulas..kalau lu valencia kita boleh pikirkan..

adlail,tau warganegara john obi mikel?

Muhammad Adlail Noorazam said...

obi mikel mne pernah beli tiket ngn aku.
die panjat pagar.
so tak penah la borak pasal warganegara.

hiro said...

sekilas pandang obi mikel mcm mamat pelakon bollywood.

areleaf said...

adlail,cari kami di fanpage sokerleaks di fesbuk jika betul2 berminat..

sedak pulak buat ayat macam formal2 camni..kehkehkeh..

hiro said...

udah2 la bajet bukan puake tu leaf2..haha

Ahmad Pak Is said...

ak chelsea dari era andrian mutu, gudjohnsen, arjen robben lg..

delarocha said...

no 9 tu wajib

JIJI YU said...

kipas susa mati arsenal datang ni...

areleaf said...

ahmad pak is,ok ok,lu nampak macam gigih..cari kami di fanpage k?

Cob Nobbler said...

Shahrul:dia dah sound.
admin - sila tukarkan gua dari cawangan Spurs ke cawangan Boca Juniors.tq.

Guru Bestari said...

aku penyokong setia chelsea dr zaman gianfranco zola lagi hingga kini..

fakhrulfbi said...

aku penyokong chelsea... dan boleh menganjing pasukan2 anjing macam manshitter united, manshitter shitty, liverFool, arsnail... tp aku kalo nk ngajing tu boleh... pengetahuan pasal chelsea kurang lagi... tp kalo nk backup ak boleh g...ehehe

DIYSAR said...

waa tau chelsea zaman zenden, petit, di mateo ...amacam boleh x???

mr. hafis said...

1. Fasih berbahasa Melayu dan mampu menulis entri dengan baik (baca: mudah dibaca)- im french. im using francais to communicate.

2. Bukan dari suku kaum Indogs. -n/a

3. Menyokong Chelsea hingga mati. Kalau yang jenis Post-Avramovich baru nak sokong Chelsea amatlah tidak digalakkan. - zaman glenn hoddle.

4. Mempunyai teknik menganjing pasukan lawan yang tinggi. - n/a

5. Tahu apa pekerjaan Claudio Ranieri semasa di Chelsea dulu. - andrian mutu la kesayangan dia.

6. Tahu klasemen bermaksud apa, dan bekas klasemen tu apa. - n/a

7. Sekurang-kurangnya tahu bila adanya match Arsenal vs Chelsea, itu adalah match derby. - kah kah kah. derby chelsea fulham la.

8. Kenal player Chelsea dengan sekali pandang, walau seberapa Essien/Obi Mikel pun warna kulitnya. - n/a

9. Tak pernah suka dengan Benayoun. Bola-bola jugak, tanggungjawab agama membenci Israel kena utamakan. - n/a

10. Tidak mudah emosi bila menulis sesuatu entri. - n/a

11. Sanggup bekerja lebih masa. - n/a

12. Gaji permulaan boleh dibincang - n/a

Shift Backspace said...

keja kosong jd pengulas Reading FC xder ke?

Pros|mrcool said...

Aku!!! peminat chelsea!!
tpi penah stop suke chelsea jap.. mase avram yahudi tu msuk chelsea.. leh ke?? aku tau player chelsea dari youth hingga ke reserved hingga ke 1st team.. skunk ngah study.. so klau bnyak mase terluang smbil2 bole wat side income.. plzz.. saye2!! hehe

muaz zulkeflee said...

apsal xsebut vinnie jones...
mamat gangster tu...