Friday, August 17, 2012

Surat Perpisahan Buat Robin Van Persie

Disclaimer : Surat ini dipenuhi dengan kata kata kesat, luahan emosi tak terkawal dan mungkin menyebabkan air mata bergenang.



Ke hadapan Robin Van Persie,

Pada tahun 2004, kami mendapat berita seorang pemain dari Feyenoord telah dibeli oleh Arsene Wenger dengan harga 2.7M. Seorang pemain yang mempunyai masalah displin yang teruk, perangai serupa setan sehingga menjengkelkan Bert Van Marwijk. Ya, permain tersebut ialah engko Van Persie. Namun begitu, seperti biasa kami percaya terhadap Arsene Wenger seperti Wenger mempercayai bakat engko. Ya, kami percaya.

Robin Van Persie,

Setahun sudah berlalu, engko dah start cedera. Takpe, kami faham. Kalau taknak cedera, baik main layang layang ye dak? Tapi bila tahun berikutnya, engko injured lagi, kami dah start geleng kepala. Tahun tersebut juga menyaksikan engko kena tahan polis sebab disyaki merogol. Celaka! Kat mana kitaorang nak letak muka ni? Tapi Wenger percaya lagi ke engko, bekap engko dan kitaorang terpaksa buat buat tak dengar pasal kes rogol ni. Akhirnya barulah kes engko tu gugur dan engko didapati tak bersalah. Berapa banyak engko kasi ke court woi?

Van Persie,

2007, engko injured lagi? Dalam badan engko tu tulang ke kaca?

Persie,

Dah 4 tahun engko bersama Arsenal, tahun ni la baru engko start main banyak sikit walaupun ada jugak cedera ringan sini sana. Tahun ni kitaorang dah boleh senyum tengok engko main bola.

Pussy,

Tahun ni kalau engko ingat kontrak engko tinggal setahun lagi, dan engko kemain lagi manis mulut sign kontrak lanjutan. Engko ingat tak engko cakap mende masa tu? Engko ingat tak setan? Kejap, gua tolong quote.

 "My heart is with Arsenal and I just can't picture myself in a different shirt."
Ni apa cakap lain, buat lain ni brader? Mereputlah engko!

Babi,

2010, tahun ni macam biasa, engko main separuh season je sebab injured.

2011, Fabregas blah balik kampung dan engko jadi captain. Tahun ni, keajaiban terjadi, engko takde injured teruk pun. Kitaorang tak nafikan engko memang power, engko memang power. Engko jaringkan gol serupa orang gila season ni. Torres dengan Andy Caroll pun tak berani angkat muka tengok engko. Tapi bila masuk tahun berikutnya....*tarik nafas*

Engko umumkan kat laman web rasmi engko yang engko taknak sign kontrak. Faking! Eksyen! Dari gaji 130K yang Arsenal tawarkan, engko taknak berunding langsung. Dan akhirnya engko buat keputusan untuk join *tarik nafas" Manchester United.

Gua tak marah engko nak pindah, engko nak pindah pergi neraka pun engko pindah lah tapi apahal nak pergi Menyu woi? Engko tahu tak berapa kali engko injured time kat Arsenal dan kitaorang masih lagi bersabar layan engko macam raja?

25 kali madefaker! 

Fabregas time beria nak balik kampung sanggup ambik pay cut tapi engko yang konon-kononnya nak kejar trofi, bukan duit tu dengar kata siap dapat gaji 200+K. Engko tahu kenapa Arsenal tak menang trofi? Sebab engko la bawak malang! Start engko masuk Arsenal la tetiba je Arsenal tak menang trofi. Okay, okay, engko ada menang FA Cup dengan Arsenal tapi time tu engko banyak duduk bangku simpanan je. Cilake, tak pasal pasal gua jadi percaya benda khurafat sebab engko punya pasal.

*hembus nafas*

Takpelah Van Persie, kitaorang harap engko bahagia la pakai jersi alas meja tu. Terima kasih untuk semua sumbangan engko pada Arsenal. Terima kasih untuk semua jaringan gol, untuk semua assist, untuk semuanya. Tapi engko jangan nak sembang kencang la yang engko konon-kononnya fans no 1 Arsenal.


Engko bakar gambar ni sekarang, engko bakar sekarang!


Bila engko jumpa Arsenal lain kali, gua harap engko dapat belajar erti penyesalan. Atau kitaorang yang belajar erti penyesalan sebab jual engko..Kakaka. Tapi kalau tak jual, engko bukan nak sign kontrak lahanat! Baik jual dari biar mereput kat bangku simpanan.


Sudah sudahlah Van Persie. Engko mainlah bola elok-elok, kalau kena tackle dengan Koscielny nanti jangan tanya kenapa. Walaupun pahit untuk kitaorang terima, kitaorang akan try melepaskan engko pergi. Semoga engko tenang di alam barzakh. Dan akhirnya nanti, Arsenal tetap Arsenal, sebuah kelab paling power dan In Arsene We Trust.



PS: Pecah kaca pecah gelas, Kitaorang harap engko meretak macam gelas.





Dengan kesempatan ni gua nak ucapkan selamat hari raya kepada semua pembaca Sokerleaks khususnya Gooners dengan kata-kata, bertabahlah. Akhir season nanti, kita tengoklah siapa yang boleh ketawa. Robin Van Persie atau kita. 


Tapi engko Van Persie, kalau engko datang melutut mintak maaf raya nanti sekalipun, jangan harap gua nak maafkan!

13 comments:

fitri5 said...

leplep, kau buat hatiku little bit rabak!

Firfa Firzanah said...

Gua suka dengan entri ni lep2.sngt bernas! Selamat Hari RAye

Firfa Firzanah said...

Gua suka dengan entri ni lep2.sngt bernas! Selamat Hari RAye

nadd. said...

Puihhh puihhh ludah kat RVP. Byk2 club Menyu jugak kau pegi! hohhh!

opah_kechik said...

http://www.youtube.com/watch?v=AVzsSNDWRig

zazi arshavin said...

haha syes sempoi ayt ko coyg broooo!!

joey firdaus said...

KAHKAHKAHKAHKAH. Sabar leplep sabar.

shah said...

bodo..hahaha..mcm hati ko je yg retak..hahaha..RVP xde pon arsenal still g x kn mng cup....arsengal kan noob..hahaha

KhaiRin : anies said...

Hahahaha sentap mak noks!

taukeperfume said...

Hehehe, giler la.
Apa lg, tekel keras kat r.i.p wei. Eh silap, rvp

www.facebook.com/KedaiTaukePerfume

apis azuwar said...

Sedih aq bace.. Hu3

Muhd said...

Marah kan Van, tapi MU pulak kau kutuk. Masalah tak tetap pendirian ke bro ?

Muhd said...

Marah kan Van, tapi MU pulak kau kutuk. Masalah tak tetap pendirian ke bro ?