Wednesday, August 24, 2011

Team Pengawal Taman Permaisuri Ni Team Bandar Tun Razak ke Apa?



Sebelum aku nak memulakan tulisan ni - eloklah kiranya aku nyatakan pendirian aku. Aku penyokong Liverpool FC, Argentina dan beberapa kelab lain. Hari tu pun geng-geng Sokerleaks nampak aku pakai baju Celtic FC. Dalam bolasepak - aku sokong je team aku nak sokong. Aku takde guilty conscious konon-konon nak patriot tapi tak tahu apa.

Semua orang tahu team Pengawal Taman Permaisuri atau Queen Park Rangers ini dibeli oleh Tony Fernandes tokey Air Asia.
Sebelum tu dia beli MAS - lepas tu terus shoot beli QPR.
Dia ni aneh sebab dia ni mengaku dia ni "I'm Forever Blowing Bubbles" tapi last-last beli team rival.
If West Ham United tak relegated hari tu I bet dia akan beli kelab kesayangannya tu.

Anyway
Timbul satu kefetishan baru di kalangan bebudak.
Sokong Queen Park Rangers - kerana dah meluat dengan hegemoni Freemason Manchester United, bosan dengan sandarkan pada kenangan Liverpool, tension dengan cangkungers sampai nak terberak Arsene Wenger, bosan dengan bebelan Berto yang tak reti beza Hotspur dan Hotspurs, serta penat menunggu bilakah kiranya Fernando Torres untuk menjaringkan gol untuk pasukan Chelsea.
Bagi aku - nak sokong QPR - sokonglah.
Bagi aku menjadi untuk menjadi bandwagon ni adalah hak milik setiap insan.
Kalau aku sendiri mat pelompat parti - kau nak jadi - jadilah.
Takdehal.

Satu aku tanya kau - korang yang sokong Queen Park Rangers ni apa sebabnya?
Kalau kau tanya aku kenapa aku lompat parti dari Manchester United ke Liverpool - sebab first aku memang closet yang menyuruk - dan menunggu King Kenny untuk tiba. Selain tu aku fed up dengan fan Manchester United yang tak kenal siapa itu Andrei Kanchelkis atau siapa itu Massimo Taibi.
Yang tak kenal Eric Cantona tu aku boleh mintak tolong abang Deus tolong bagi penampar.

Tapi kalau kau rasalah - nak sokong QPR ni sebab semangat patriotisme,
Kami di Sokerleaks akan membelasah anda beramai-ramai akibat kebangangan anda.
Aku rasa Linglung, Berto, Leplep semua pun join sekaki nak pukul lu atas kebangangan lu.

Memanglah - Tony Fernandes beli QPR. Tony Fernandes orang Malaysia.
Tapi menyokong Queen Park Rangers semata-mata sebab Tony Fernandes orang kaya Malaysia beli adalah perkara bangang.
Kalau kau rasa kau nak sokong QPR semata-mata kerana Tony Fernandes rakyat Malaysia dan kau rasa bangga,
kenapa kau tak beli kasut buatan Gombak ke baju buatan Klang?
Baju pandai nak pilih branded - nak pakai iPhone la, apa lah.

Queen Park Rangers ni bukan sebuah kelab di Bandar Tasik Permaisuri brader.
Ini kelab di Shepard Bush, Fulham.
Kalau nak sokong bola kerana patriotisme baik lu pergi Stadium KLFA Cheras tu pergi teman Berto.
Apahal kau nak sokong Queen Park Rangers ni?

At the end of the day
Kalau kelab ni relegated
Gua nak tengok lu stay ke tak.

Queen Park Rangers fan konon, pfft.
Namakan selain Kieran Dyer bekas pemain Newcastle - siapa lagi yang main? Siapa legend QPR ni.
Apa benda yang patriotik entah.

p/s:Fuck tit-ki taka.Team bola tolak sikit dah jatuh terguling adalah team pondan bapuk mak nyah faggots!

26 comments:

Cob Nobbler said...

ONLINE FACEBOOK DAPAT RM2 JUTA
Megan Fox menari bogel di tepi pantai
Mayat bangkit dari kubur bukti kuasa Tuhan
Skandal seks Pep Guardiola

KhaiRin said...

QPR? baik la sokong selangor PKNS or Kuala Muda Naza...

Jarr said...

ntahnye,mengarut meraban bebudak ingusan...siapa tak knal Kanchelskis meh sini aku tolong lempang jugak..dulu penah ade fan man u yg berdegar degar borak ngan aku pastu tak knal Sparky..yg ni mmg aku bleh pas kat Deus kasi pijak,boleh?

mdfaizal said...

haha sian gila kene perli

chaples said...

susah nak sokong team luar ni.kena habis tau sejarah mak nenek

Berto said...

tapi ayat Da Costa tu mmg menusuk ke jantung la. keh keh

Hakim said...

tak habes2 henyak Barca..hahahaha

Lion-O (Thundercats) said...

lu pun bangang, mcm lu suka ati mak bapak dia la nk sokong sapa pun..lu sibuk sokong man u, leverpool ke hapa ke peduli apa org..perangai mcm cibai pastu sibuk nak kondem org..

azfar hranica said...

dulu masa norwich city dapat main kat epl musim 2004-05 pun mcm tu jgak. nak2 plak masa tu PROTON jd sponsor diorg so timbul la fan2 norwich city masa tu. tp x de nasib norwich tersingkir dan terus lenyap fans norwich kat malaysia.

Cob Nobbler said...

Lion O:sebab aku fikir mak bapak dorang la aku maki.

kesian dapat anak bebal.

Nik Saiful Anuar said...

haha, taibi keeper the king tangkap ayam

baru pg td aku dgr radio hitz nk tubuh fan kelab QPR kt malaysia, I wonder lah bile Fernandes krisis wang, kene jual kelab, QPR relegate, ape jd ngan set2 QPR malaysia nih?? hey.....astro x show live la Coca-Cola league #TROLL

Nik Saiful Anuar said...

btw, x nk sokong Aston Villa?? Genting Casino sponsor kot, hehe

mirul said...

kah kah kah!!!

lu ni pun same bangang ngan berto rupenye.

queen park rangers???

kah kah kah!!!

queens park rangers la ngok

kah kah kah!!!

Stammofa said...

kat astro ade jek siaran liga championship... takde masalah... tapi takde live la....

Ariffin Janal said...

tak habis lagi bengang ngan tiki taka ke bero? hehe

eikhwan4 said...

kah kah kah.

AyaM_AyaM said...

adakah kes berto yg bangang xtau beza hotspur ngn hotspurs 2 mnjadi topik hangat di sokerleaks..haha

CougaR10 said...

dia hanya kata nak suppport team QPR..
tu personal opinion dia..
btw..dia xda kata nk jadi die hard QPR...or fan QPR sampai mati!

tapi....ko boleh melompat cam katak dari Manu ke liverpool ke Barca ke Real ...

so ko orang paling tak layak untuk kondem dia...

atleast dia sokong utnuk what he believes...

yang ko plak...? lalang!! takda pendirian...

atleast bila ko nak print screen dari Facebook...cover la gambar dgn nama org tu dulu...
xyah nk mengaibkan org kat sini...
pikir pakai otak la bro...bukan pakai lutut!!!

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

dah dah la ngutuk tiki taka...
hehehehe

mie said...

xnak aib xyah la buat statement bodo. sekian

Cob Nobbler said...

mirul:gua bukan fan pengawal taman permaisuri.

gi mati la gua salah eja ke apa?

AyaM_AyaM said...

lu salah eja xpe cob nobbler sb lu bkn fan qpr..x mcm berto r..ckp fan spurs..tp nme team pn x tau nk eja..hahaha

Pakcik O.T said...

bdk ni noob pny fan ni.. kahkahkah

Danny said...

haha! ayat Da Costa tu memang mnusuk kalbu! haha!
dulu ada sorang classmate aku kat kolej minat ManU sebab ada Benzema katanya. Sejak bila Benzema main ManU aku pon x taw.

mirul said...

kah kah kah!!!

telor lu la nak bagi alasan salah eja sebab bukan fan.

kah kah kah!!!

AmirAsyraf said...

gila lah katak ni nak sembang pasal prinsip kot. hahaha. kau kesah apa kalau fans QPR nak berpaling tadah bila QPR relagated. yang kau jadi katak sebab fans MU tak kenal legends MU lagilah tak masuk akal. hahaha. sebab kau jadi katak tak boleh belah kot. ini bukan ketam ajar anak jalan senget. tapi nob cobbler ajar anak jadi katak adalah.