Thursday, July 7, 2011

Hanya di Malaysia: Pengulas Sukan

Khairi Zainudin, defend Perak. Antara pemain bola yg boleh dibuat teladan kerana menyimpan janggut/jambang serta menutup aurat semasa bermain bola. Sejuk mata memandang.

Khairy Jamaludin, bekas timbalan Presiden FAM.


"Safik Rahim dikawal ketat Khairy Jamaludin. Maaf, Khairi Zainudin. Tersebut nama Ketua Pemuda UMNO pula" ujar Haji Hasbullah Awang semasa mengulas perlawanan Liga Super2011 melibatkan pasukan Perak-Selangor.

Haji, jangan buat kelakor ji. Tersedak KJ atas kapal flotila tu.

_______________________________
Makin menjadi pengulas sukan Malaysia. Tersilap sebut nama tu ok lagi, ini AWAY GOAL rules pon tak tahu, jadah menda nak jadi pengulas bolasepak. Haihh.

Astro patut try bagi orang muda pulak peluang mengulas sukan. Kalau muka lama dah selalu kena kompelin, bekas pemain pulak lebih banyak meng-kelakarkan ulasan dari mengulas permainan, bagi je peluang kat bakat-bakat muda.

"Ala, kat Kafe Sukan hari isnin lepas dorang dah berdegor cabar orang muda ambil alih tugas dorang, tapi orang muda tak berani"

Tuii!
Gua bukan nak ungkit la, dulu gua pernah teman member gua pergi audisyen/ujibakat pengulas sukan Astro Arena, buat kat Stadium BJ. Macam hawau dorang conduct ujibakat. Merapu-rapu, buat naya yg datang ujibakat je. Gua tengok ada sorang dua termasuk bakat muda memang boleh pergi jauh dalam bidang ni, tapi sampai sekarang batang idong dorang tak keluar jugak dekat kaca televisyen.

Gua syak Astro Arena bukan serius sangat pon nak cari pengulas sukan baru tu, ni nak promote cenel dorang je lebih. Astro, paham - paham je la. Haihh, apa pon tak boleh.

18 comments:

Aie Isa said...

Itu kan trademark Hasbullah Awang. Kalau tak tersasul tak sah.

Tapi gua memang menyampah dengan Richard Scully tu. Freaking Annoying!

berita sengsasi said...

oooooohhhhhhhh cantik!! ohhhhh maafkan saya!!!

Abe Watanabe said...

Richard : 'Yaa nasib baik pengadil tak bagi penalti hanya kad kuning'

*sambil Vo Minh Tri bg yellowcard kpd Sharbinee*

*Xavier ready nak sepak penalti*

Richard : 'Oh tidak, penalti diberikan juga rupanya'

ganu nelang said...

tapi aku terhibur dengan hasbullah...kirenye kiut jugaklah die ulas walau salah sebut...tapi zainal ngan bekas player selangor ape ke nme ntah tu memang xleh blah...

berita sengsasi said...

abe watanabe:

Richard:Kedua-dua pasukan akan bermain dlm masa tambahan..

pemain dah bersalaman dah!!

Nik Saiful Anuar said...

best pick up "memulakan serangan dgn bertahan", lmfao

drizzt said...

richard scully " Oh... ada keSIKUan disitu"

babi apa tak paham aku ... apa kejadah plak kesikuan?

damn!

Ahmad Jedeh said...

Richard Scully mmg sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat ANNOYING...!!! b***** ke b****** ke.. entahlah labu

buyat(bebola tomato) said...

richard scully kire okay lagi weh. azlan johar lagi r. siap ngajo lagi dak selangor nak main cmane. dah la keje nak sokong selangor je

aSr1 said...

rasa nak buat page "kami tak nak richard scully jadi pengulas astro arena"

away goal rule pun tak tahu...

aimannnnnnnn said...

"ahh goal, ah terus, ahh cantek!"

ulasan Hasbul masa goal freekick cantik Aidil Zafuan vs Taiwan

salamat_sabtu said...

ok perasan time hasbullah tesilap ni...

malu sial disamakan dengan kj...

Berto said...

kah kah, richard scully pon satu hal. lemas dgr ulasan dia

despyan said...

msg2 ada pendapat tersendiri.bg aku,pengulas terbaek,zainal abidin rawop la..hasbullah xle blah.banyak pong..smpai kembung..haha..
then,pengulas bersama yg terbaik,richard skali la..ala,yg silap tu biasala.azlan?apaa pom xbleh..haha

the sun said...

aku ingat aku sorg je yang pasan pengulas malaysia hampeh masa main ngn taiwan tuh.

sila lah tukar pengulas baru. dan tolonglah eliminate si burn tu dari arena, langsung tak berkeyakinan.

berita sengsasi said...

kalau silap sebut nama player berulang kali tu tandanya pengulas sukan di Malaysia semakin dimamah usia..

old_trafford said...

Shaukei Kahar juga yang best..keke..

Shaukei Kahar Tak Bosan

Caffeine said...

g tgk kt stadium..xde pngulas...hahahah..xpn ade pgulas amatur byk kt blakang...muahahahha..