Sunday, May 20, 2012

Chelsea, the champion of europe.



Pertama sekali, gua mintak maaf diatas kelewatan meng-up-kan entry ini. Train gua dari munich pagi tadi delayed. Gua syak conductor train mogok bayern kalah. 


Walaupun, Bayern Munich terlebih dahulu membuka jaringan pada minit ke 83, hasil jaringan, Thomas Müler, Chelsea just persetankan je semua tu. Selagi referee tak tiup wisel 90 minit, takde makne nya nak kata throphy tu milik Bayern. Abang Drogba semangat tak pernah reti nak luntur. Lawan tetap lawan. And then minit 88, ambik kau Nueur padan muka sekali Drogba bagi sebijik. Tapi tahukah anda siapa diantara yang pemberi semangat kepada Abam Drogba ni disaat game berbaki beberapa minit je lagi? Pemberi semangat nya ninndia, player muda ni hah, Juan Mata, memberi semangat dengan ayat simple yang gua pon mampu bagi. "Abam, you must believe, you must believe abam."   

Drogba berevolusi dari Levallois, Le Mans, Guingamp, Marseille, and then to Chelsea and won the Champions League at Allianz Arena. Drogba ni memang takde sape boleh sangkalkan kepoweran beliau. After 8 tahun di chelsea, he finally won the champions league. Drogba power, drogba lejen.



Petr Cech juga, membuktikan kepoweran beliau kepada dunia. 6 penalties dan 6 kali jugak la dia dapat agak bola tu. Menang Champions League pada malam sebelum hari ulangtahun kelahiran yang ke 30, of course la it was the best gift ever kan bagi Petr Cech. Dari sumber gua yang gua rasa boleh dipercayai, bila ditanya apa benda alah yang inspired dia untuk try the best untuk selamatkan penalty dari Robben semasa waktu tambahan, Abam Cech dengan ikhlas mengatakan bahawa bila dia mendengar ref tiup wisel dan memberikan penalti kepada bayern, kesalahan dari Drogba, dia rasa dia harus save the penalty sebab Drogba berhak merasakan kemenangan ni.



Gambar saat bersejarah ni gua rasa semua fan chelsea kena framekan dan mohon gantung kat dinding rumah.



Di Matteo ni kalau tak jadi permanent manager kat chelsea lepas ni, gua rasa confirm ada yang tak kena dengan Abramovich tu. He brought Champions League trophy to Stamford Bridge. Kalau tak jadi permanent manager jugak, sah sah Abramovich jenis tak reti bersyukur.

Seronok betul dapat pegang trofi telinga besar.



Perjalanan Chelsea di Champions League 2012:
Group Stage :

Chelsea 2 - 0 Leverkusen
Valencia 1 - 1 Chelsea
Chelsea 5 - 0 Genk
Genk 1 - 1 Chelsea
Leverkusen 2 - 1 Chelsea
Chelsea 3 - 0 Valencia

Knockout phase :
Napoli 3 - 1 Chelsea
Chelsea 4 - 1 Napoli (after masa tambahan)
Aggregate : 5-4

Quarter final :
Benfica 0 - 1 Chelsea
Chelsea 2 - 1 Benfica
Aggregate : 3-1

Semi final :
Chelsea 1 - 0 FC Barcelona
Barcelona 2 - 2 Chelsea
Aggregate : 3-2

Final : 
Chelsea 1 - 1 Bayern Munich

Chelsea win 4-3 on penalties




DER GROSSE TRAUM
*Puii..Gua tak paham pon surat khabar ni cakap apa..mohon google sendiri.*


Bagi gua final semalam penuh dramatik. Kerja reti nak cuak je memanjang. Rasa macam tengok cite hindustan pon ada jugak. Penuh emosi. Last last jadi champion jugak.
Tapi dalam filem tu ofkos la chelsea ni umpama hero. Kejayaan memang last minit. Tapi ni apa yang gua rasa la. Lu orang rasa apa, mana gua tahu. Okay, salam champion dari gua admin chelsea..kahkahkahkahh

5 comments:

skulluv said...

syok tengok geng bayern suka dari awal.haha

KhaiRin : anies said...

betul tu...RA kalau x kekal kn RDM tu...x tau la nk kt...

Shoujiroh said...

Blue is the color..
Keep The Blue Flag Flying High..

zzzzzz said...

mana cob nobbler..
x komen ke hahaha

Cob Nobbler said...

Keretapi delayed sebab gempa bumi di Itali Utara.

zzzzzz:saya bukan gloryhunter bandwagon jumping around.

Kenapa kau tak cari Berto, dia fan Bayern?

cheers.