Monday, June 27, 2011

Vamos Futbol: River Plate Relegated..



Imagine Manchester United relegated.
Imagine Real Madrid relegated.
Imagine Celtic atau Rangers relegated.
Imagine Kelantan relegated(yang ni mungkin no surprise kot).

110 tahun River Plate tidak pernah relegated. Djaman 110 tahun tu tahun bila beb? 1901? Tu djaman Queen Victoria England. Djaman masa tu even Revolusi Bolshevik pun belum ada lagi. Soviet Union tidak wujud - Russia masa tu lagi mundur dari negara India. Djaman 1901 ni masa ni Amerika hanyalah negara pekan koboi. British rules the world.

Sebagai fan Boca Juniors dulu kini selamanya, aku tumpang bersimpati dan turut bersedih. Aku rasa kurang serinya kalau tidak ada rival dalam pertandingan. Kau ingat kalau Man United relegated - aku sebagai fan Liverpool suka ke? Langsung tak kau tahu? Bosan takde rival. Takkan dengan Everton kot, dengan Everton carik-carik bulu ayam je kot. Boleh duduk sebelah-sebelah lagi. Kalau Boca takde River macam Sith takde Jedi. Macam BN takde Pakatan Rakyat. Macam Israel takde Palestin. Bosan doh.

Sebagai fan Boca Juniors gua bersimpati dengan Daniel Passarella. Gua juga bersimpati dengan Ariel Ortega. Kepada Angel Labruna. Juan Jose Lopez memang tak bernasib baik. Macam pada season Apertura dulu Angel Cappa awal-awal memang menyengat - mula-mula power gila sial susah nak kalah. Sampailah Estudiantes, Valez Sarsfield dan Arsenal di Sarandi on form.

Masuk si Jose Lopez langsung padam hancus. Lemau macam biskut meri masuk angin.

Anyway dalam Apertura/Clausura tahun ni paling form bagi aku ialah Valez Sarsfield. Team ni memang mantap tahun ni and well deserved champion. Arsenal di Sarandi pun power dan lebih power dari Arsenal di Islington London. Boca bagi aku tahun ni tengah-tengah, power sangat pun tidak, terror sangat pun tidak.

Sekian laporan Vamos Futbol gua kali ni, dah lama rasanya gua tak buat laporan Vamos Futbol sebab gua takde internet pagi-pagi nak tengok podcast.

8 comments:

MuzEe said...

river plate=mangkuk hayun

http://aniesandyou.blogspot.com said...

mkn snack plate lg best.

btw: putaran idup manusia x selalu nyer hebat dan sentiasa di atas

Rabu tanpa kata

savethisblog said...

haha..tu ar..aku tgk berita pon macam tak pecaya..nakharam ape riverplate relegate..aku igt berita silap..kehkehkeh

Tengku Sidek said...

yang penting header memang CLASS!~~

Huntedz said...

admin, aku xfaham lagi macam mana River Plate boleh relegated? ku try wikipedia, dia amik average 3musim. huerm...

Jimmy Stracqualursi said...

a very sad day indeed

sopi said...

bodoh sial kau ni. tak payah la nak samakan dengan palestin. benda tu sensitif. kau ingat rakyat palestin suka kena tindas dengan israel?

Cob Nobbler said...

sopi:gua Freemason.bhahahahaha!