Monday, February 28, 2011

Budak-Budak Bangang Tak Sudah

Cuba kau tengok gol ni, cuba.


Ada 3 watak bangang dalam gol kemenangan Birmingham ni. Bangang yang pertama, Obafemi Martins.


"Itu gol paling mudah yang pernah aku sumbat sepanjang hidup", kata penjaring gol kemenangan Birmingham City mengalahkan budak-budak hingus hijau pekat asuhan Wenger. Martins ni memang tak patut, suka benar dia dapat score lawan budak-budak. Orang kalau lawan Arsenal, tak payah celebrate, budak-budak je pun, belum matang lagi. Setakat score gol lawan diorang tu pemain Pakistan pun boleh buat. Orang tak hairan score lawan Arsenal derr, rileks rileks sudah.

Kedua bangang adalah kiper hingusan Szczesny, tapi iya la, nama pun budak-budak, tak hairan la kalau dia bangang.


Belajar kejar dan tangkap ayam dulu dik. Dah mahir tangkap ayam nanti, tererlah tu nak tangkap bola. Kiper Malaysia sekarang ni masa kecik-kecik dulu main tangkap-tangkap ayam dekat kampung, tengok sekarang ni, muda juga macam awak tapi kemain hebat. Dia sekarang main Kelantan FA je pun, tapi awak ni dik, main team boleh tahan ada nama, tapi awak punya bangang............ya tuhan! Mengucap lapan kali!

Yang terakhir bangang, macam biasa lah, mesti budak-budak hingusan juga, Koscielny namanya. Nama dah pesen lebih kurang dengan abam kiper bangang, ada NY kat belakang, padan la sama bangang.


Tahap bangang dia ni dengan sedara sehingusan dia Szczesny kat atas tu boleh kata sama paras. Jenis tak reti nak bercakap dalam padang. Main bola pesen bisu tak ada suara. Ini kalau buat jenis budak bangang yang tak sudah-sudah, tak lama lagi main Liverpool la dua budak kecik ni gayanya.


Macam biasa, Arsenal dengan alasan biasa, pasukan muda, bergetah lagi, tengah nak cari pengalaman....bla bla bla bla bla.....sembang sampai tujuh purnama pun tak habis lagi kalau nak cerita alasan muda diorang ni.

Hak tuii! 

10 comments:

WaiRai- said...

Hak tuuiii

Gol kemenangan adelah lawak

hakhakhakhakhak

nyzm said...

amboi kemain kutuk lagi kahkahkah!

this is a story about a girl... said...

memang gol bodoh.senang2 jeh bg gol kat BC.sakit jntg aku tgk.dah la minit ke 89 nye gol.ak setuju ngn ko.kiper tu tgkap ayam pon lom tentu pass.

http://aniesandyou.blogspot.com said...

hahaha... mesti demam sbln lps ni

Nik Saiful Anuar said...

bwk lg og perancis msk, lg ramai lg bgs, hehe

Encik Psychopath said...

mana penyokong arsenal. mana ?

sila respon..

Hasrol Nizam said...

tak habis2 alasan pemain muda tu.. heh

DIYSAR said...

perancis tgah x kuat mana laaa arsenal nak kuat hahahha

Berto said...

Birmingham ni lagi power dari barcelona sebenarnya

keli said...

Pnoh bangang je...apedaaa...
Gua cume nmpk rambut Song je game mlm tdi....kakaka