Thursday, February 24, 2011

Cadangan Untuk Pemain Pakistan

SYABAS HARIMAU-HARIMAU MUDA SEKALIAN!


Budak-budak Pakistan yang main lawan Malaysia malam semalam pesen tak cukup vitamin C, D dan E. Kena bodi sikit tergolek. Kena tolak sikit, berpusing. Kena terjah sikit, mengerang. Itu belum lagi kena sergah dalam gelap, mahunya terkincit keluar capati. Pesen bapok! Tak gemar sungguh gua kalau tengok bola sekejap-sekejap jatuh pegang kaki, injured. Sekejap-sekejap berguling-guling macam buat video klip cerita hindustan. Kalau tak boleh sakit sikit, tak boleh kena sentuh sikit, baik tukar karier pergi main sukan-sukan ni.

Gimrama. Sukan ni tak ada risiko kena terajang dek orang.

Catur. Ini paling-paling kuat pun kena tampar, kalau pihak lawan stress.

Boling padang. Sukan ni selamat, tapi mengantuk woi!

Lompat getah. Kalau kena Peter Crouch yang pegang getah, makan pasir lu lepas lompat.

Ok, yang ni bahaya sikit. Gua tak rasa budak-budak bapok dari Pakistan malam semalam berani main sukan ni. Sukan ni perlukan larian deras, pemain Pakistan ada? Sukan ni juga perlukan pemain ligat yang boleh buat dummy zig-zag. Pemain Pakistan ada? Sukan ini juga perlukan pemain yang kalis sakit dan tahan lebam. Sekali kena baling dengan selipar jepun Tat Sing..naah! Seminggu kau tak pergi kelas!

Kepada pemain-pemain Pakistan kalau lu orang baca cerita sukan ni, lu pilih la salah satu sukan ni buat ganti karier lu orang sebagai pemain bola sepak. Nak main bola kena keras, kena tahan sakit, bukan pesen-pesen lembik macam lu orang tunjuk semalam.

Karpet bulu Pakistan satu!


14 comments:

ieka darlink said...

taknak lawak plak yang part catur dengan lompat getah tu. hahah.

MOFASAD said...

tolong la translete google bahasa diorang bai. mana diorang tahu bahasa kita. yang duk sini lama lain ceritalah

jadikan bahasa malaysia bahasa dunia

hahahaha

afendy said...

selipar TAT SING yang tak tahan tu.. hahahahaha

cik-terompah said...

suh drg niaga kapet je la.. abis cite.. gaya soft2 punya keje.. baru dtg cara kan.. kahkahkaha

Ariffin Janal said...

ape benda tah yg diorang lemah sgt padahal dok main tgh panas angkat kapet berat2~

mofaizmz said...

aku tengok game semalam pun rasa panas tengok drama pakistan kat tengah padang..

hiro said...

keh keh keh...tumpu pada kriket je la.

JacFarrah said...

hahahaha.pasal chess ngan lompat getah paling tak bley blah

janxxx said...

lawak2 lu bro tahap sarkas dah..raja lawak pun xlawak mcm lu bro..pakistan lembik mcm bapok..

Berto said...

keeper Pkistan masa 2nd half makan apa la sampai terperform pulak. Btw linglung, lu tau tak entri lu ni akan menimbulkan masalah? Harga Karpet meningkat 8 kali ganda mu tau tak? keh keh

mdfaizal said...

pmain pakistan punye mengerang masa jatuh - dkat TV pun boleh dengar. kuat gile.. biasa suara golkeeper je yg biasa dengar dkat TV, tu pun time freekick.

@©hØy said...

hati² main kat lahore nanti. drama yg lebih hebat akan di tunjukkan oleh pakistan. biasa la pelakon filem hindustan. kena sikit bunyi je yg lebih .. desyummm

-MsGoodNite- said...

itu la pasal Lung, naik menyampah betul gua tgk. Sib baik gua sabar, kalo tak rasa nak baling je gelas kat TV

Wan Perlis said...

tuju kasut la best