Sunday, March 20, 2011

4 hero di Kota Bharu

Seperti biasa.


1. Perlawanan antara pahlawan merah menentang penumbuk berani mati. Menyaksikan Kelantan layak ke separuh akhir dengan aggreget 5-2.

2. S. Chanturu jadi hero mula-mula pada minit ke 18. Akibat dengki dengan kehebatan Chanturu, Azwan Roya berusaha gigih dan minit ke 68 dia pun berjaya jadi hero. Ok dah dua orang hero malam ni.

3. Pada separuh masa kedua, perlawanan terhenti seketika ekoran insiden pergaduhan antara kedua-dua pasukan. Akhirnya Liew Kit Kong dinobatkan sebagai hero dalam insiden tersebut kerana berjaya menumbuk seorang pemain Kelantan dihadapan kira-kira 25 ribu penyokong The Red Warriors.

4. King of tumbuk hanya dihadiahkan kad kuning oleh pengadil FAM. Pemain Kelantan sangat bertuah kerana dimaklumkan kad merah dalam poket pengadil FAM stok untuk pemain Kelantan saja. Pemain Felda nak kad merah juga? Jangan harap.

5. Sebelum wisel penamat dari pengadil FAM, Nizad Ayub sempat menjadi hero hasil hantaran cantik dari Shakir pada minit ke 90.

6. Tamat cerita 4 orang hero di SSMIV. Tahniah Kelantan layak ke separuh akhir. Dan juga Felda United, well done.

Ni bukan dalam stadium ni. Bukan bukan. Ni luar stadium.

7. Bo lawe setaro demo, goma Kelate gomo. 

8. Kak Limah tak tengok Akademi Fantasia ke?


7 comments:

aimannnnnnnn said...

kad merah sesuai dengan kelantan yang berjersi merah. kepada pengadil, jari tengah dari saya khusus buat anda!

zanetti_be said...

haha.Merah buah sawit felda la male nie. Sek Felda mabuk kot sebab jauh mari. Maklumlah felda nie hulu selalunya.Jom sek kito gi shah alam

Berto said...

Felda ni gangster betul, itu hari lawan Kedah keeper dia Hamsani main pijak kepala orang, lwn kelantan kali ni plak Liew Kit Kong main tumbuk2.



NOTAKAKI: Liew Kit Kong dan Hamsani Ahmad adalah bekas pemain Selangor

cecx said...

kak limah pergi tranung nk tgk seladang kena dgn penyu...xsempat tgk ac mizal...keh3
GKG!!

Berd said...

Lepas match pun ada bergaduh jugak Berto. Hamsani buat hal. Still tak puas hati.

aimannnnnnnn said...

hamsani tak puas hati liew kit kong kena kad kuning je kot. kah kah kah

ambeejay said...

Gitula kito set Kelate ni, kena wat nyanyo kok ore sokmo sokmo doh