Thursday, March 10, 2011

Glory Glory Tottenham Hotspur

aksi memberangsangkan abam Gallas sedikit sebanyak mengelakkan gawang Spurs dari dibolosi. Nasib baik Alan Hutton tak main, gua tak berapa berkenan sangat dengan mamat maher zain tu.

Man-of-the-match pilihan : abam Sandro

Dengan kemenangan secara aggregate 1-0 keatas AC Milan pada round-of-16 UCL, Spurs nampaknya gagal mengikut jejak langkah Arsenal untuk tersingkir awal dalam kempen UCL ini. Makanya marilah kita semua penyokong-penyokong Spurs bersama-sama meraikan kejayaan bermakna pasukan kita ini dengan lagu "Glory Glory Tottenham Hotspur"

Glory glory Tottenham Hotspur
Glory glory Tottenham Hotspur
Glory glory Tottenham Hotspur
And the Spurs go marching on
(dah menang kene la glory ye dak?)

Tottenham are the greatest team the world has ever seen
Tottenham are the greatest team the world has ever seen
Tottenham are the greatest team the world has ever seen
And the Spurs go marching on
( greatest team bak hang, lg great dari Barca)

The pride of North of London were the kings of White Hart Lane
The pride of North of London were the kings of White Hart Lane
The pride of North of London were the kings of White Hart Lane
And the Spurs go marching on
( Team North London lagi satu mana boleh pakai)

Loyal Spurs supporters and they come to every game
Loyal Spurs supporters and they come to every game
Loyal Spurs supporters and they come to every game
To watch the Spurs go marching on
(yg ni payah sikit, White Hart Lane dengan rumah gua ni jauh sangat kalau nak pergi)


bajet gua ni orang london la pulak yer? keh keh, tapi tak pa, Malaysia pon menang lawan Pakistan. Mantap!


NotaKaki
Jika ada penyokong Menyu yg meng-claim lagu ini diciplak dari lagu glory-glory depa, gua mintak sangat kerjasama mereka untuk bukak wikipedia, dan taip 'Glory glory manchester united'. Kemudian, baca sampai khatam. Sekiyan.

12 comments:

NN Icon said...

abam Berto, gua bukan peminat apatah lagi penyokong mengYu, tp gua teringin nak tahu, cuma malas nak menyelidik wikipedia..cer abam Berto cerita sikit..

Berto said...

@NN Icon
alah, better lu baca sndiri, gua malas nak jadi poser tau semua benda tapi bersumberkan wiki semata2, keh2. tp yg penting notakaki yg gua tulis tu mmg ditujukan utk dak2 menyu yg memandang sinis bila ringtone lagu GGTH gua ni berbunyi, depa ingat lagu ni tiru lagu depa la tewww

wawan said...

glory2 chants yang dah banyak guna

sama macam YNWA pny chants

stended la chants sluruh dunia bertukar2 ..

xslp aku musuh ketat mengYu iaitu leeds pon pakai gak

dia jadi femes kat mengYu sbb dorang campien banyak sikit tu jerrr

wawan said...

sama macam chants boca juniors (aku x tau asal usul chant ni datang dari mana ekceli)
dale dale boca ke tajuk dia...lebih kurang la

lagu ni pemes kat liga K/ liga J (pon x igt) dan dipemeskan secara komesyel oleh indonlaser = kopi dangdut

Hidup Sihat said...

tahniah la Spurs!

(menyesal stay up tengok sebenarnye.)

Cob Nobbler said...

North London ada lagi satu la - Leyton Orient.

kahkahkah!

Cob Nobbler said...

By the way - Glory Glory Man United mencedok idea lagu tema mereka dari Tottenham Hotspurs,yang turut mencedok idea dari Leeds United - Glory Glory Leeds United - lagu yang mereka nyanyikan pada final European Cup 1975.

Lagi satu lagu Manchester United - Come On You Reds - actually datang dari lagu Come On You Spurs.

Fan MU tak tau lagu Come On You Reds - tau Glory Glory je boleh blah dari mengaku diri fan MU.

YNWA dari saya.

Berto said...

@Nami

Leyton Orient ada lagu apa plak? keh2, North London punya club mmg banyak, tapi yg KING, hanya lah Spurs.

Liverpool boleh menang x lwn Braga pagi ni? keh2

Merrul said...

the only king is king kenny

king cantona who??kah kah kah
YNWA!!!

the only king of north london is spurs

arsenal who??kah kah kah

the only rafael is rafael van der vaat

rafael da silva and rafael nadal who??kah kah kah

pak said...

baru lepas stage round of 16 sejak sekian lama, dah nak menyalak

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

I love Spurs!

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

Btw...Malaysia pun wajib sokong...

All hail Malaysia!