Monday, April 18, 2011

Orang Kata

Orang kata, musim depan Bayern beraksi di Europa League, bukannya Champions League. Orang kata lah.

Orang kata, lepas Loius Van "Gagal" blah, Bayern tetap takkan ke Champions League.

Orang kata, memang dah sah Borussio Dortmund menang Bundesliga musim ni, Bayern dah memang tak de harapan.

Orang kata, minggu ni memamg Bayern kene bantai dengan Leverkusen. Orang kata lah.

Tapi..

"main cempiyen league lagi la kita ni gomez kan?"
"ye gua tahu, tapi yang lu pergi seligi kepala gua tu buat apa, schweini?"

Mairo Gomez kata, dia malas skor banyak-banyak. 3 bijik pon jadi la. Ambik ko, 5 bijik Bayern bantai.

Cuma, orang kata, bila Bayern menang besar 5-1 ni, kredibiliti pengurus Leverkusen, Jupp Heynckes diragui. Yer la, Heyckens ni bakal pengemudi Bayern, so orang akan kata dia saja-saja bagi Bayern menang supaya musim depan boleh la Bayern main UCL. Kalau benar apa orang kata, tak profesional la macam tu ye dak?

Apa-apa hal pon, Bayern tetatp terbaik.

Sementara itu di Emirates...

certeka yang mana satu tedi bear?

Orang kata dia ni legend, orang kata la.

Legend legend jugak, tapi dalam hati  mesti kena ada taman. Apa punya buruk la tedibear Arsenal ni.

8 comments:

Tengku Sidek said...

Bayern shud do better..3 rd place were not good enough..with talented players leaded by Gomez, Robben, Ribery, Bastian Schweinsteiger,Altintop, Kroos, Muller..just no good enough..the only problem is consistency..that all...

Berto said...

@tengkusidek

nak buek macam mana, dah terlambat. LVG banyak ubah posisi player2 ni, player x brapa serasi dgn posisi baru tu. dan konsistensi juga satu masalah bg bayern.

x pa, musim depan aku syak mmg bakal berlaku rombakan besar-besaran. Yg paling penting bwk Manuel Neuer tu ke Bayern

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

huhuhuhuh.....bayern..my long lost ex..hehehe

Nik Saiful Anuar said...

hilang sudah dominasi bayern kek bundesliga, hehe

AMAL said...

nak tediber~~~~

rashideeshukri said...

Bayern bukan lagi the German Masters, situasi diorang sama macam Ajax sekarang ni.

tapi ni la macam orang kata, blessing in disguise. kalau dekat Bundesliga, semua team ada can nak jadi top. Dortmund season lepas top 5 je, ni dah nak juara pun.

kalau dekat La Liga, game yang boleh layan selain dari El Clasico boleh kira dengan jari je la beb.

Berto said...

@rashidee

yes. aku stuju, Bundesliga ni pelik, semua team boleh jadi champion. Wolfsburg, Schalke semua bekas juara, tapi skarang terkial-kial nak avoide relegation.

cuma aku perhati pattern Bayern ni mmg team ni akan selang-seli power. Musim lepas power, musim ni kelaut, musim depan kompem pawer balik, then musim seterusnya, haram balik. Susah betul nak maintain, consistency tu x ada

shue_fearless_gurl said...

gambar yg last tu..aduihhh..spesis2 sagna gak nih..hahahaa