Sunday, May 1, 2011

Budak Urban




Budak kasut biru: Kesian, team kita kalah lawan Kelantan.

Budak pakai selipar: Ayah gua orang Kelantan. Kelantan biso!

Budak pakai kasut hijau: Hek elehh. Mana hebat pun!

Budak kasut biru: Shiall doe, sebab team kita. Kelantan naik carta liga. Aku rasa kita dah tak payah lepak sini lah. Baik kita pergi padang. Kita 'training' bola? Mahu??

Budak pakai selipar: Kelantan ganah!

Budak pakai kasut hijau: Kau ni. Kau kena la sokong Kuala Pavilion. Kau kan lahir sini!

Budak kasut biru: Eh, tapi baik pergi tengok Akademi Fantasika. Jom!!!


14 tahun kemudian.....




Mampos la bola sepak Malaysia kalau ada hiburan melampau. Daripada Bintang Kecik, ke Bintang RMT mahupun segala Akademi, Mentok tu. Otak dah fikir pasal artis saja. Kalau semua nak jadi artis, sapa nak bawa Malaysia pergi Piala Dunia?


Anak muda dah tak gemar bersukan. Tak kan semangat bola sepak akan terkubur nanti???


Anak muda akan tentukan hala tuju Harimau Malaya.




8 comments:

areleaf said...

power jugak entri lu ni hiro..kemain deep lagi..

Berto said...

aku harap 3 budak laki perasan korea ni bukanlah berasal dari KL

aimannnnnnnn said...

gambar bawah tuh apa? bukan orang kan?

Faiz said...

aku rasa yang belah kanan tu mesti rempit sebab tona warna kulit tangan dia tak sekata

pakailah cream sunblock cap limau kasturi perapat

rempit macam saya dah cuba... anda bila lagi?

Nik Saiful Anuar said...

mcm mane bdk flashmob ngan tahi 24:7 ni bleh ade dlm entry nih??

hilang selera gua

Fiffy said...

babilah! kahkahkah



hilang selera makan aku seminggu tahu?




WAKAKAAKAKAK

Mira Yusoff said...

Abam Hiro ,

Apasal lu post benda ni kat Sokerleaks .

Erghh gua banned karang .

Harhar .

Kerani Masjid Al-Falah USJ 9 said...

ok gak ko poste benda ni. kalau tak, tau aku pasal remaja terdorong kepada fantasia pulak skang.

gambar last tu memang realiti ke? muka cam ganas, tapi main realiti tivi