Saturday, May 7, 2011

STADIUM SHAH ALAM MALAM TADI


Stadium Besar, Boleh muat lapan puluh ribu penonton, Tapi game malam tadi boleh di kira dengan Sempoa. Sedih. pasukan Selangor gergasi di Malaysia. tapi penyokong langsung tak ada rasa feel gergasi. Nak kata tiket mahal, faktor jugak, tapi game lawan Perak dan Kelantan ramai juga yang penuhkan stadium. 

Gua rasa, nafsu penyokong selangor pada Separuh akhir Piala Malaysia dan Piala F.A, perlawanan tumpuan, dan lawan kelab luar negara yang femes.

Ayuh, Kembalikan semangat mu wahai penyokong selangor!

Demi Selangor! Negeri kita sendiri!

14 comments:

ZombA said...

budak slangor byak fans manchester utd.. sbb tu bangang2... HA HA

LoStGuErReRoZzZ... said...

Aritu kat KLFA, ade sorang mamat fan selangor datang semata-mata nak tgk bas jek... bile tye apsal tak nak masuk tgk bola... dengan kompiden die kate... "Selangor ni best tgk time semi ngan final je, kalo game biase2 main macam celaka, baik aku tggu result je"... haha... mcm haram...

Solahuddeen said...

aku? aku student. bukan buleh tengok semua game. terpakse pilih game. tiket rm5 memang semua game aku tengok. bukan tak sokong. money and time limit. laenla buleh masuk free cam kat stadium negeri lain. memang penuh lame dah SSA ni.

Tengku Sidek said...

perkara biasa...mana-mana pon sama..Malaysia's standard..Semi final dan final piala Malaysia jer br diaorang dtg reramai...sori sikit solahudden..byk la ko punyer free..kemon lah..ape pon tak bolah!..hahaha

kareem said...

biase la tu fans selangor kan glory hunter mcm fans MU. Time nak menang cup barula nak dtg. Mase lawan Perak itu hari, gua tgk fans perak yang last blah even sgor menang...

Tuan Menara said...

Membazir duit je wat stadium ni. Orang bukan nak datang pun.

Baik wat kat Kota Bharu atau Kuala Terengganu. Confirm tiap2 game penuh.

Kite bakor je stadium ni! Kite bakor je!

aimannnnnnnn said...

nak kata selangor flop sekarang tak jugak. fight2 dalam liga, semi final piala fa. season lepas pun juara liga. heran2

kawan2 aku org selangor ckp dieorg layan selangor time zaman bambang ngn elie aiboy je. boleh pulak macam tuh

Özgür Çek said...

berapa ringgit tiket Stadium Shah Alam yg kata mahal tu?
ce kome g tau..

haadziq said...

tiket masuk stadium perak 10ringgit.mahal ke?ok la 2..support la bolasepak tempatan..

Tuan Menara said...

Stadium kosong sebab fan selangor tak fanatik tak bersemangat tak kenegerian macam kelantan. Bukan sebab tiket mahal ke, sebab study ke

Kertas Kosong said...

bkn sbb fanatik ke tak, nie sbb tak ada semangat kesukanan.... bila budak2 dimomokan dgn hiburan jadi la cam nie, sbb smangat kesukanan mereka tinggi,mreka nk tgok team meka menang, n ak rase pon,sbgai player,mreka rasa lebih dihargai klo tgok tiap2 game,ada ramai yg sokong, smangat tuh laen skit...

aimannnnnnnn said...

tiket 'stadium kayu' stadium sultan muhd ke iv RM 12. astaka pulak RM 25. sold out tetiap minggu. :)

Tuan Menara - org selangor tak semangat kenegerian macam kelantan? then org selangor semangat kemanchesterian, keliverpuldian, kechelsean & kearsenalan? hebat2 :)

Solahuddeen said...

@tuan menara

dah bine pun stadium dekat KT. besa lagi. tapi dengar citer otromen gaduh ngan reksase kat situ. jeles la agaknyer reksase tuh.

GGMU said...

lawan kelantan mmg ler penuh sbb rakyat kelantan yg pergi tengok.