Wednesday, May 18, 2011

Ronaldo Budak Getah

Air Aisa adalah syarikat kapal terbang kepunyaan Aisa Linglung.

Nama Panjang: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Nama PendekRonaldo 
Nombor Jersi: 7
Gol La Liga 2010/2011: 38 (baki satu perlawanan menentang Almeria). Jumlah gol ini menyamai jumlah gol Telmo Zarra dan Hugo Sanchez yang memegang rekod jaringan terbanyak di La Liga dalam satu season (38 gol). Lawan Almeria nanti Ronaldo akan turun dengan misi peribadi untuk memecahkan rekod berusia 60 tahun ini.
Gol UCL 2010/2011: 6
Gol Copa Del Rey 2010/2011: 7
Jumlah Gol 2010/2011: 51 (baki satu perlawanan menentang Almeria). Rekod jumlah gol terbanyak sebelum ini adalah 49 gol dalam satu season yang dipegang oleh Puskas, telah berjaya dileburkan oleh Ronaldo dalam game menentang Villareal 15 Mei 2011.


Ronaldo dan Gol 2010/2011:

  • Mat tancho ini telah berjaya menyumbat 4 gol dalam satu game sebanyak 2 kali iaitu ketika game Real Madrid 6-1 Racing dan Sevilla 2-6 Real Madrid.
  • Mat tancho ini juga berjaya menyumbat hat-trick (3 gol) sebanyak 4 kali.
  • Last but not least, Mat tancho ini telah menyumbat 2 gol dalam satu game sebanyak 7 kali.

Untuk rekod, Ronaldo telah bermain dalam 88 game sepanjang kariernya dengan Los Blancos di mana Mat tancho ini berjaya menyumbat 84 gol bersama Real Madrid sepanjang 2 musim di Santiago Bernabeu. Secara puratanya Real Madrid telah melabur lebih kurang 1juta untuk setiap gol beliau. Purata ini jauh langit dengan bumi kalau nak dibandingkan dengan Torres di Chelshit.

Nyata pelaburan Real Madrid untuk budak ini berbaloi-baloi! Nah layan semua 38 gol Ronaldo di La Liga musim ini.


Muka baru di kem Real Madrid musim depan bernama Nuri Sahin (bukan budak Kedah).

Kacak dak? 
Harap-harap jangan takat jual muka di La Liga musim depan.

Dengan harga 10 juta dan kontrak selama 6 tahun serta baru berumur 23 tahun, Sahin ni boleh kata dibeli dengan harga borong. Power, kreatif dan solid di tengah padang. Sebab utama beliau berpindah ke Real Madrid? Jose Mourinho!

Bila ditanya tentang Mourinho, Casillas lejen hidup kabor macam ni,

"Jika gua kena sign kontrak untuk main di bawah manager baru, dan diberitahu akan menang Copa Del Rey, naib juara La Liga dan cecah semi di Champions League dalam season pertama beliau, gua tak pikir panjang terus gua sign kontrak."

Sementara itu, jersi baru yang digembar-gemburkan untuk season depan (belum sahih)....
Amacam? Lawo dak?

7 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

bajet ensem nurin sahin ni.. tp ensem seket rudy ramli hikhikhik

Aksi-aksi terlarang @ Kuala Lumpur International Book Fair 2011

Ariffin Janal said...

power, mcm gua. heh

Tipu Tapi Benar (TTB) said...

Saya ada pantun 2 kerat:

Ada Rooney di Real pun tidak berguna,
Kerana yang kekal HEBAT tetap Barcelona!

ada, said...

aku sebagai fan Los Blancos berasa amat bangga dan hebat... harap2 xsertai Liverpool d history Channel

Nik Saiful Anuar said...

lagi sorg darah turki, harap die boleh motivate si ozil tu, kehkeh

talkIZcheap! said...

mia haha!! Kalau beli product made in Stretford End, memang la berbaloi... Ingat David Beckham??

Jimmy Stracqualursi said...

kalo altintop ozil sahin main sekali da macam ottoman empire pegang madrid pung ade bebb.