Thursday, May 5, 2011

Puisi untukmu duhai kekasihku..

Abang mulakan entri ni dengan serangkap puisi..

Wanita hiasan dunia, Seindah hiasan adalah wanita solehah..
Yang akan membahagiakan, Syurga dalam rumahtangga..

Hanya itu yang ku inginkan
, Dari insan yang amat kusayang..
Damaikanlah resah hatiku, Aku rindu kasih dan sayangmu..
Terimalah seadanya, Akulah hiasan pelamin hidupmu..

Penat betul abang pikir nak karang puisi ni tau, 3 minggu tak tidur.
Puisi ini ditujukan khas untuk wanita-wanita diluar sana...
khususnya kepada..
Sian Massey..

Siapa Sian Massey??
Sian Massey di luar padang. Sexy kan?

Sian Massey di dalam padang. Sweet kan?

Massey bukanlah seorang pemain bolasepak, walaupon namanya ada iras-iras pemain bolasepak paling payah nak ditekel buat masa ini. Cuma Adebayor sorang sahaja mampu melakukannya (merujuk kepada perlawanan Barca-Real 2nd Leg UCL) Massey seorang gadis yang biasa, macam omputih cakap, girl next door. Walaupon begitu, Massey adalah seorang assistant referee dalam sebuah sukan yang dipelopori kaum Adam.

Kehebatan Massey terserlah bila beliau dipilih menjadi  linesman untuk perlawanan EPL. Malangnya, kerana beliau seorang wanita, Massey menjadi serangan sexism, sehingga membawa kepada pemecatan pengulas terunggul SkySports, Andy Gray.

Dan sekali lagi, Massey diserang lagi. Kali ini bukan dari segi mental, tapi dari segi fizikal. Massey bukannya dirogol atau diliwat, tapi apa yang terjadi pada beliau ni, sungguh melukakan hati abang ini sayang. Abang kan dikenali sebagai seorang pencinta wanita (bukan Playboy). Tengok je la video tu.


Ahhh, tak sanggup lagi abang melihat. Bila abang tengok, huluhati abang pedih mencuck-cucuk. Buat Massey, tabahkan hati mu dalam dunia bolasepak yang dikuasai lelaki ni. Sentiasa sematkan dalam hati awak, abang sayang Massey hari-hari.

13 comments:

Alaq Betataq said...

1st?lol

Nik Saiful Anuar said...

adoi....nampol beno sengajenye tuh, haha

mat mentol said...

keSIAN MESSI..<---takde kene mengena

hiro said...

sweet...ajak bertwitter la berto..keh2

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

omg...

massey..be strong girl. i salute u

Khuzrin Kamarudin said...

Aku menanti penuh debaran.. ingatkan dia datang terus peluk ciom massey tu...

http://aniesandyou.blogspot.com said...

err kt mesia x de lineswoman ke?

Tengku Sidek said...

baru semangat nak tengok bola.hehehe...more sexy woman plezzzz..hahaha

cikpia said...

aku kena jadik linesman (ke lineswoman?) dulu ke baru ko nak sayang kat aku bert..............??? he he......

Berto said...

@cikpia
apakah maksudnya 'offside'? haa jawab dulu, baru boleh sayang

TimE_AsR said...

haish..saje tu..tak pesai2..

Faiz said...

kasihan wanita itu... huk3

Hidup Sihat said...

nampak gila saja langgar. haha.