Wednesday, January 12, 2011

The 2011 Puskas Award

Sebagai peminat Bayern Munich, menjadi tanggungjawab saya untuk mereview kemenangan Hamit Altintop di Malam Gala Ballon D'or. 

Gila, apa yang mamat turki ni menang woi? Anugerah pemain turki paling hensem??, kembar paling comel (bersama Halil Altintop)?? Apa dia menang woi ,apa?

Ok, Hamit ni menang anugerah 2011 FIFA Puskas Award. Puskas ye, bukan puskis atau pussy, Puskas faham. Award ni adalah untuk gol terbaik tahunan. Hamit berjaya menewaskan Lionel Messi, Van Bronckhost, Samir Nasri, Siphiwe Tshabalala dan ramai lagi termasuk sorang pemain wanita, Kumi Yokoyama. Bayern juga ada sorang lagi calon dalam anugerah ini iaitu Arjen Robben. Ish liebe dish la Bayern!!

Hamit menerima Puskas Award ni dari Andrei Sidelnikov.

Siapa Andrei Sidelnikov ni? Siapa? Dah la botak macam Markus. Ekceli, Sidelnikov ni sama macam Markus Indon, kerana mereka berdua adalah penjaga gol dan Sidelnikov ni adalah penjaga gol Kazakhstan yang melepaskan gol kemenangan Altintop ni masa game kelayakan Euro 2012.

Senarai gol-gol yang dicalonkan Puskas Award boleh diusha dalam video ni:


Setuju dengan pemilihan FIFA ini?? Atau korang ada pilihan sendiri? Kalau ada, cer citer cer citer.

Kepada Altintop,tahniah. Semoga anda menjaringkan lebih banyak lagi gol-gol lawa especially bila lawan Inter Milan di Champions League nanti. Insya-Allah Hamit, Insya-Allah.

9 comments:

Point of View said...

sorry la. kat blog ni aku rasa mmg takde org nak citer-citer.

Cob Nobbler said...

Gua suka minah Jepun Kimi tu lagi..

Pitto said...

gol mamat glentoran tu lagi power,sbb dia ada view utk try sumthing yg agak crazy,and ianya menjadi.gol puskas harus diberi kepada gol2 yg ada vision and keberanian utk try.hamit punya gol pun cantik,bukan xcantik,tapi mamat glentoran tu,bagi aku,lagi lawa.

tapi maybe sbb liga kecik org xkenai kut,hamit punya gol view dkt youtube xley lawan pun mamat glentoran tuh.

FIFA cam sajer jer xmo bagi dkt geng2 ireland,cian diorang

master said...

setuju dgn pitto..gol tu plg style!

PELAUNG PULAU said...

aku rasa gol matthew tu lagi best

http://theaniqin.blogspot.com/2011/01/edisi-bolaleaks-who-hell-who-voted-who.html

Berto said...

Point of view: sori la, ada juga yg nak tolong cerita..x kisah sikit ke ramai, btw, trimakasih kerana sudi membaca



*aku pilih gol Van Bronckhost, tp gol mamat glentoran tu mmg 1 dlm 1000, payah nak buat tu

talkIZcheap! said...

Aku pilih gol freak back-heel tu jugak, huhu...

Altintop punya gol memang klasik Scholes punya stail, terus shoot dari hujung kotak penalti dari hantaran corner kick...

gol-gol gelecek dan shoot gila2 ni memang sedap mata memandang lar, tapi rasanya gol2 yang ada virtue and more on teamwork rather than individual brilliance is, for me, better and lagi inzal...

mungkin aku je orang yang lebih suka tengok gol yang ditanduk masuk setelah menerima hantaran silang dari winger yang sebelum itu melakukan overlapping dengan right fullback dari sebelah kanan...

Berto said...

talkizcheap: yes, aku mcm ko gak, lagi suka teamwork effort..gol2 mcm messi ni lawa mmg lawa, tp ntah la, dah main bola men 11 org, kdg2 nyampah gak tgk org score hasil larian solo..haha

Linglung said...

Gua setuju dengan talkIZcheap! sbb gol tu mmg rare, mmg nampak mcm gol nasib, tapi apa nak buat, dah memang gol dan gol tu pelik tapi WOW! 1 dalam 10000!