Sunday, January 9, 2011

Hikayat Ryan Babel Seorang Rapper

Shedapnya suara ana!

Yo yo, wassap wassap wikit wikit!

Kemain lagi Babel ni tau. Bukan setakat tak terer main bola, suka menyanyi rap pula tu! Rap y'all! Dek kerana sedar diri dan tahu suaranya macam kambing senggugut, maka awal-awal lagi Babel pakai nama samaran iaitu Rio sebagai seorang rapper. Sekejap gua nak gelak, kahkahkah! Rio y'all! Ok, mari sini rapat-rapat, gua cerita.

2005 - Si Rio yang mewakili pasukan 'Standard Kampung' ni buat kemunculan sebagai rapper dalam Lange Frans & Baas B's 1-2tje melalui album Het Land van. Kemain lagi tau Rio ni!

2008 - Bosan dengan kebangangan Liverpool yang selalu menjadi ayam dan tiada nafsu nak menang apa-apa gelaran, Rio ajak member senegara beliau, Royston Drenthe yang bermain dengan Real Madrid. Ikuti perbualan mereka:

Rio (Babel) : Dude, ana ada projek bagus ni, mahu join ana?
Drenthe : Bagus setara mana tu, ce cite ce cite!
Rio (Babel) : Anta tahu tak 3 tahun lepas ana ni jadi rapper?
Drenthe : Mestilah tahu, ana tengok youtube, satu Belanda kata suara anta iras-iras kambing senggugut, tak tahu letteww!
Rio (Babel) : Babi! Lantak la apa orang nak kata pada ana, ni ana ada projek rap baru dengan U-niq, rapper dari Rotterdam, amacam?
Drenthe : Amacam apanya?
Rio (Babel) : Ana nak ajak anta join sekaki, kita rakam lagu 'Tak Taki' dengan U-niq, mahu?
Drenthe : Mahu, mahu! Gua pun jarang dapat main dengan Real, macam syok saja jadi rapper ni. Kikiki! Ok, gua on! Ana mahu pakai nama Roya, boleh?
Rio (Babel) : Cun, ana tak ada hal punya! Rio dan Roya, stail stail! Kahkahkah!

Maka, tercapailah hasrat Rio dan Roya ni tak lama kemudian. Lagu 'Tak Taki' berjaya dirakam dan muncul di arena muzik Belanda. Syabas Rio dan Roya SokerLeaks ucapkan. Kikiki.

Tahun tu juga, ketagih dan perasan bagus, Rio muncul dengan lagi satu single bertajuk 'Eeyeeyo'. Nak kasi up sikit, Rio jemput rapper, Ali B dan Darryl. Turut muncul dalam single tersebut adalah peninju dari siam, Soumia. Tapi lagu 'Eeyeeyo' ni ada sikit ong untuk Rio, sempat masuk Carta Top 40 lagi! Kemain tau!

"Budak tu seorang rapper yang teruk", ulas seorang rapper terkenal, Sway. Kahkahkah!

Lu orang nak dengar Babel ni menge'rap', youtube la sendiri. Malas gua nak upload video kat sini, cair tahi telinga derr!

8 comments:

adre said...

betul ke tipu ni?? haha

nyzm said...

kahkahkah!

master said...

asal ana dgr mcm sedap je lagu dia? ke ana dgr lagu lain yg anta maksudkan...hahaha..stail jugak cakap ana-anta ni

ahmadon the don said...

hahahaha...ana rasa nak gelakk! hahahaha

Linglung said...

ini rupanya kerja budak2 liverpool lepas dah kalah..hahaha

Khuzz said...

Roya tu nama ex-winger Johor FC ar... hahhaaa.. dah geng ngan babel rupenya...

vodoo88 said...

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2010/12/29/1293619031926/The-Gallery-Ryan-Babel-003.jpg

Linglung said...

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2010/12/29/1293619031926/The-Gallery-Ryan-Babel-003.jpg <----kahkahakah...mmg sah takde keje dah si babel ni!