Friday, January 7, 2011

Sebiru Warna Laut, Membiru Lagi Sayu Peminat Chelsea



Laut... luas mu sajauh mata memandang.
Laut... 'BIRU' mu menawan.
Laut... indah mu tak perlu diragu.

Ombak laut mendayu.
Pantai laut memutih.
Air laut menjernih.

Peluklah jasadku wahai laut.
Belahlah dadaku wahai laut.
Karamlah nafasku wahai laut.


Dideklamasi oleh Abdul Sokersoker Lampard Si Mentera Mendayu di depan laut.

Member dia yang minat M.U: Udah-udah la termenung tu... berpuisi bagai. Chelsea dah ke laut pun. Sabar la ye. Cuba 'season' depan.

Abdul Sokersoker mengetap bibir disusuli dengan air mata mula menitis.

***

Keluhan hati Peminat Chelsea yang mengambil kos Seni dan Pusi. Oh. Silap. Seni dan Puisi.

Tapi Abdul Sokersoker ni minat benar pusi. Pusi lelaki mungkin. Keh Keh Keh. Sekian.


9 comments:

iwan_dextrous said...

hahahha..terbek...

Dextrous cyber life

-iEkA DaRLink- said...

hailahh senang2 je abdul sokersoker dapat femes kat sini. :P

hiro said...

sapa kata dia femes..dia sampah..gila populariti. kbai.

keixter said...

biler entri farhana razaki ni...
lame aku tunggu nih..
hehe

Ariffin Janal said...

kah kah kah. ditujukan KHAS!

delarocha said...

pusi eh silap...puisi pun ke laut gakkk

talkIZcheap! said...

korang pernah baca 'Dirty Tackle' dekat Yahoo! Sport? Aku rasa konsep sokerleaks sesuai dengna stail diorang, ada beberapa artikel diorang yang disiarkan secara bersiri yang aku rasa agak menarik dan humor..

kadang2 lawak diorang memang bangang dan takdelah 100% mengenai bola sepak sebagai game menyepak bola, tapi juga benda2 yang kadang2 kita tak ambik pusing sangat, tapi serius lawak jugak lar, dan penuh isu2 semasa...

antara yang aku minat ialah "Berbatov... The Continental", "Random Musing of Footballer Before they go to sleep", "Arthur Boruc Raging List" dan banyak lagi...

try ushar la kalo tak pernah ushar lagi, aku rasa mungkin korang bleh dapat inspirasi berguna dari situ, cuma korang olah la biar sesuai dengan peminat sini dan dengan isi kandungan yang ori dari korang...

just my 2 cents :p

FARHANArazaki said...

kah kah!

Linglung said...

ape respon abdul, ke lain tenet kena potong? kahkahkah!