Wednesday, January 5, 2011

.menghitung hari




Masa kecik dulu antara lagu-lagu rakyat yang aku selalu kena nyanyi selain Old MacDonald dan London Bridge Is Falling Down (mungkin ada kaitan dengan Chelsea?) ialah Auld Lang Syne.

Aku nak tujukan lagu tu untuk Roy Hodgson. Please quit secara terhormat. Please.

"Hodgson pleads for more time", dipetik dari website Fourfourtwo.

Kau nak melutut dengan sajikan gadis seksi ala-ala Cheryl Tweedy pun aku takkan terima balik. Worst Kop Manager Ever!



Ya Nun Wau Alif

20 comments:

Fadhirul said...

bro...gua pembaca sokernet... lu org punya blog nmpak sgt copy paste idea n ayat2 sokernet... jd xbes n xmenarik la blog lu... try carik idea sendri..buat bende baru...baru ramai follow

Abdul said...

butoh!

label pun tiru sokernet?

come on sokerleaks!

Abdul Sokerleaks said...

aku takde kemaluan, aku nak guna anonymous.

kenapa tak boleh?

talkIZcheap! said...

rileks lah semua, diorang masih baru, kualiti memang jauh beza lar dgn sokernet, lagipun sape tak tahu pengaruh sokernet ke atas blogger2 bola sepak tempatan?

Nak-nak kebanyakan penulis sini jugak baca sokernet, nak taknak, mesti ada pengaruh tu... sokernet harus bangga sebab ada orang sampai terikut2 style diorang, huhu...

tapi betullah, benda tak ori memang susah nak bertahan lama. Harapan dan nasihat ikhlas aku terhadap krew sokerleaks ialah, pelan-pelan kayuh, cuba carik identiti sendiri walaupun awal-awal persamaan tu memang senang di'detect' dan dibanding2kan... adatlah manusia kalo suka membanding2kan...

tapi ada jugak yang sokerleaks ni boleh dikreditkan, antara lain kemampuan diorang buat interview dengan pemain sebenar, sesuatu yang baru dan harus dipuji! Aku harap lama-lama orang akan mengenali blog ni bukan kerana faktor persamaannya dengan sokernet, tapi lebih kepada kerana sokerleaks ialah satu identiti tersendiri para krewnya!

Good Luck, lads!!

Berto said...

talkizcheap: thanks. kami budak baru blaja, kalau salah tolong tunjukkan

siggplus said...

jilaka betapa tak pentingnya kisah liverpool aku =.="

hiro said...

biasalah..bila di atas, dipuji.. dibawah..dicerca habis2..manusia.

tapi gampang juga.

Najiro said...

=.=
da minta kebenaran kt abg sokernet ke blom?

MATAHARI said...

kehkehkeh, kesian siggplus. penat2 dia citer orang lain main spam kat sini. haha.LOL
RH: indah di mulut je.

Ariffin Janal said...

kesian sigg. cayok2 liv ! *terpaksa*

zX said...

obe dah mengamuk dekat twitter pasal sokerleaks ...

nyzm said...

mengamuk ape pulak

AlpocodelaCruz said...

kah kah kah!

rilekle. org baca blog nak enjoy nak gaduh2 lak. perangai cam indon nak perang je. he he.

@sigg - liverpool dah x relevan. paham2 je lah. selamat dtg kelembah yang........

Pet Shop Boys said...

Dont worry...Sokerleak akan jadi power.

Tau sebab apa? Sebab ada Cob Nobbler.

MATAHARI said...

satu lagi. sebab ada linglung.

Cob Nobbler said...

OK maybe korang nak argue that "Sokerleaks" ni Sokernet poseur lah,peniru lah,apa lah - so what?Kamon la - in the end we all just want to express our feelings.Kalau semua nak jadi holier than thou,nak ada control here and there,apa lancau korang ni?

OK - kalau lu orang kata Sokerleaks ni peniru - Sokernet pun tiru dari Soccernet so what?Then Soccernet pun mesti ada influence from somewhere somehow - dari penulisan majalah or suratkhabar sukan.Ada masalah?

Berkenaan dengan Obefiend coined first the word "Sokerleaks",yeah itu aku memang admit - tapi hey,semua orang coined the word "meleis",dia takde nak marah.

Well,we maybe not good as Sokernet,but at least we try to do something.Maybe macam meniru - but hey,lebih baik meniru - dari tak buat apa-apa langsung.

So far,aku tak nampak mana-mana orang Sokernet kat FB,Twitter or kat Blog hentam Sokerleaks.And as part of Sokerleaks,I have a deep mutual respect with people in Sokernet.

Rilek la der,dunia blog ni bukan besar mana pun.

nyzm said...

thumbs up abang nami! kahkahkah!

Abdul Sokerleaks said...

So far,aku tak nampak mana-mana orang Sokernet kat FB,Twitter or kat Blog hentam Sokerleaks.And as part of Sokerleaks,I have a deep mutual respect with people in Sokernet.

HOI BODOH! DEKAT TWITTER OBEFIEND DOK HENTAM SOKERLEAKS NI, TAK TAU KE?

AS PART OF SOKERLEAKS KONON, TAPI BILA BUAT ANUGERAH, APASAL PAKAI KAU PUNYA NAMA BLOG? ANUGERAH TTGB.. FUCK!

Linglung said...

rilek la badul, lu dapat apa marah2 ni, nama je badul, mengucap tak reti ke? Fuck je tahu? kikiki..

ginilah brader..jom kita buat surat dekat ESPN minta maaf sama-sama..sbb sepatutnya ESPN yg bising. ini pandangan peribadi gua.

sekali lagi, kami tak mahu gaduh, kami okay!

DIYSAR said...

mampoih p laa sokernet kaa, sokerleaks kaaa, aku baca jaa dua dua