Sunday, January 23, 2011

Bolasepak Dan Diktator



Adolf Hitler adalah pemerintah Nazi German - merupakan penyokong setia pasukan FC Nurnberg.






Pemerintah fasis Itali Benito Mussolini pula adalah penyokong setia kelab SS Lazio.Peh - dah nama depan pun SS.Konferm memang kelab ultra fasis!





Josip Tito pemerintah seumur hidup Yugoslavia pula adalah penyokong setia Red Star Belgrade.





Francisco Franco diktator kejam pula adalah penyokong Real Madrid.Taste-taste sama macam si Linglung jugak.





Pemerintah junta Argentina Jorge Videla merupakan penyokong setia River Plate.





Diktator junta tentera Myanmar Than Shwe adalah seorang diktator yang tidak menyintai kelab negaranya sendiri.Kalau diktator lain semua menyokong kelab dalam negara - beliau memilih England dalam kelab favoritenya.Manchester United.Bukan rahsia lagi - sampai nak beli Manchester United 1 billion pound - tapi pukimak la ini diktator.Rakyat miskin tak makan kau nak beli Manchester United.





General Tomoyuki Yamashita pula - juga seperti Than Shwe - tidak menjadi penyokong kelab negara sendiri berbanding luar.General Yamashita pula bukan kelab yang dia sokong by the way tapi negara.Buat pengetahuan,beliau adalah penyokong Malaysia.Kenapa?Nickname dia sendiri dah Harimau Malaya - nak cakap apa?

11 comments:

Berto said...

Pahang??

abeih said...

kamal artarturk - besiktas.


kalau tak silap la..

Hidup Sihat said...

agak2 Bik Mama sokong mana?

kalau ada pun, konfem pasukan tu taknak mengaku. haha

Linglung said...

ini bukti sokongan manusia kejam, zalim, ganas dan diktator juga mempengaruhi hala tuju sesebuah pasukan..mcm gua..keh keh keh!

mentega gumuk bolat said...

style

Cob Nobbler said...

Berto:Pahang - Pipiyapong.LOL!

abeih:yup - Attartuk fan Besiktas.Tapi malas ah nak letak semua - nak fikir semua diktator dalam dunia ni panjang meleret kahkahkah!

Hidup Sihat:Bik Mama - Negeri Sembilan.LOL!

Linglung:dah lawan Barca tahun 50an dulu - pemain Barca kena acu senapang suruh kalah ngan Real Copa Del Rey - macam haram perangai!

Tapi sekarang takde sape nak acu senapang - tu asyik kena tiau kahkahkah!

Mentega:freestyle.

Linglung said...

babi! fitnah tak agak-agak!

Ariffin Janal said...
This comment has been removed by the author.
Ariffin Janal said...

hahaha linglung kejam gak ah gitu? okay lettewww~

PangkahBulat said...

Sorry ganggu..=)


Saya sudah follow blog awak..
Awak bila nak follow blog saya..
http://pangkahbulat.blogspot.com/

Cob Nobbler said...

Linglung:
Sila rujuk Spanish Cup matches - Semi Final 1943 - Real Madrid 11-1 Barca - dibatalkan FIFA sebab kes acu senapang.

TQ.